Ballı patlamış mısır

Tavanıza yada tencerenize balı dökün altını orta ateşe açın şekeri de ekleyin eriyince 5-10 sonra mısırları dökün yavaş yavaş bir taraftan da karıştırın (dikkat edin elinizi yakmayın çok sıcak oluyor !) Şekeri karameli sevenlere birebir =)Apr 20, 2015

Patlamis Misira ne konur?

Biraz limon ve kekik ile popcornda ferahlık devri! Mısırları makinede ya da tencerede patlatın. Bir başka yerde tereyağını eritin, içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ekleyin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve son olarak tuz ve karabiber ekleyin.

Ballı mısır nasıl olur?

Esmer şeker ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker erimeye başladığında bal ve tereyağı kattığınız karışımı 5-6 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız ballı karameli, patlamış mısır ve fındık parçalarının üzerine gezdirin.

En lezzetli patlamış mısır nasıl yapılır?

İnce tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını aktarın. İçerisine mısırları ilave edin ve kapağını kapatarak mısırları patlatın. Mısırlar patlamaya başladığında tencereyi kapağını açmadan sağa sola doğru hareket ettirin.

Popcorn mısır nasıl yapılır?

İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.

Patlamış mısıra hangi baharatlar yakışır?

Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı mısır.
  • 1 çay kaşığı silme tuz.
  • Karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, kekik.

Feb 25, 2014

Patlamış mısırın yanında ne iyi gider?

Patlamış mısırın yanına içecek olarak ne iyi gider[Anketli]

  • %30. Bimden le cola al. 20 oy.
  • %27. İdrarını iç 18 oy.
  • %15. Karayel kolanya. 10 oy.
  • %9. Çay. 6 oy.
  • %6. Kafana göre. 4 oy.
  • %4. Su. 3 oy.
  • %3. Nescafe gold. 2 oy.
  • %3. Maden suyu. 2 oy.

Sep 4, 2012

Baharatlı Patlamış mısır nasıl yapılır?

İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.